Over de chef

Ivan Daelemans is een bijzonder persoon. Dat merk je als gast niet alleen aan de gerechten en smaken die de hij serveert, maar ook aan het gedrag van de chef zelf, hij probeert telkens een praatje te maken met de gasten aan tafel, die dit weten te appreciëren.

Geboren in Bornem, maar wonend in Oostmalle met een warm Antwerps / Kempische attitude. Een man van contrasten, een beetje ingetogen, sportief type met een grote passie voor mooie wagens, golfliefhebber, doorzetter, maar bovenal zeer verfijnd in smaak en op het bord.

Ervaring

Op jonge leeftijd nam de Antwerpse chef Raoul Wuytack de ambitieuze Ivan Daelemans onder zijn vleugels. In Den Gulden Greffoen was het Wuytack die hem de wereld van smaak liet ontdekken. In 1995 verhuist Ivan dan ook naar Antwerpen. Hij werkt later nog met verscheidene topchefs waaronder bij chef Bart De Pooter in De Pastorale, Freddy Vandecasserie van Villa Lorraine, ook in The Paddock te Keerbergen werd de klassieke keuken er nog eens ingeramd.

Levenswerk

In 1993 ontmoet hij zijn levenspartner Cindy Mertens, ze ontmoeten in Antwerpen en zijn vanaf die tijd onafscheidelijk verbonden. Ze vervoegd hem in zijn keuken in 1997, ze baatten samen het restaurant uit van Antwerp International Golf & Country Club Rinkven. Dit doen ze 7 jaar met liefde.

Na een tijdje wil hij verder en hoger op culinair vlak. In 2003 word Haute Cookure geboren, nu na 13 jaar nog steeds zijn levenswerk, waar hij al zijn passie en liefde in stopt.